Lichtstraat platdak

Een plat dak op het huis en mist daar natuurlijk licht? Een lichtstraat plat dak is misschien wel ideaal voor de ruimte van het platte dak. Een lichtstraat zorgt voor extra licht in de woonruimte. Daarnaast ziet een lichtstraat er ook nog eens heel stijlvol en luxe uit. Kies uit veel verschillende soorten en maten.

Waarom een lichtstraat?

Laten we eerst eens kijken waarom een lichtstraat in de woning met plat dak zou willen plaatsen. Nou, het hebben van een lichtstraat heeft verschillende voordelen. Allereerst creëert een lichtstraat veel meer lichtinval. Dit heeft bijvoorbeeld als voordeel dat er minder vaak lichten in de woning gedaan hoeven te worden, wat weer energie bespaart. Daarnaast is daglicht erg gezond. Ervaar een meer uitgerust gevoel, meer energie en een beter dag en nachtritme. Ten slotte is een lichtstraat een hele stijlvolle aanvulling op de woning.

Lichtstraat plat dak

Streven naar de beste kwaliteit lichtstraten

Door ons ruim aanbod lichtstraten zijn er veel mogelijkheden. Kies een eigen lichtstraat geheel naar eigen wens samen en geniet optimaal van het natuurlijk licht dat zal binnen schijnen. skylar streeft altijd naar de beste kwaliteit, zodat er zonder zorgen jarenlang genoten kan worden van de lichtstraat.

Specificaties lichtstraten

Aangezien wij naar de beste kwaliteit streven, zijn de lichtstraten gemaakt van meranti komo hout. Dankzij het gebruik van meranti komo hout, zijn er geen noesten, hars of doorbloeding aanwezig. Wij laten wij alles maar liefst 2 keer in de grondlak spuiten door een professioneel spuitbedrijf, is de buitenkant van gepoedercoat aluminium, waardoor de buitenkant geheel onderhoudsvrij is. Dat is toch het meest perfect plaatje? Geen zorgen meer over het onderhoud, maar elk gewenst moment onder de lichtstraat genieten zonder er naar om te kijken! Alle lichtstraten die wij leveren zijn voorzien van veiligheidsglas volgens de wettelijke normen en verwerken wij standaard een opstand van 10 cm hoog in het frame. Als laatste; alle lichtstraten worden geleverd als super easy prefab bouwpakket. Hierdoor nemen wij zo veel mogelijk werk uit handen van de plaatsers en kan een lichtstraat gemakkelijk en snel gemonteerd worden in de woning, veranda of serre.

Kies een lichtstraat voor plat dak

Een lichtstraat voor een plat dak, daar zijn wij specialist in bij skylar.nl. Kies uit verschillende (stijlvolle) lichtstraten. Voor elk plat dak is er wel een mooie optie. Kies bijvoorbeeld voor een Zadeldak. Een zadelddak lichtstraat is een mooie symmetrische lichtstraat in het dak. Daarnaast heeft deze lichtstraat dubbele ruiten die twee kanten op hellen. Hierdoor creëert het extra veel lichtinval. Perfect voor de nieuwe lichtstraat voor de uitbouw.

Kies voor de lessenaar

Of kies voor het type lessenaar als lichtstraat voor een platte dak kiezen. De lessenaar helt over naar een kant. Hierdoor kan het dak goed afwateren. Wel wordt er maar licht vanaf 1 kant gevangen. De lessenaar kan in twee soorten verkregen worden: de losse lessenaar of de lessenaar tegen gevel. Dit tweede type staat met de achterkant tegen de gevel. Het grote voordeel van een lessenaar lichtstraat is dat deze niet alleen op een plat dak, maar ook op een schuin dak te plaatsen is.

Lessenaar tegen gevel

Meer lichtinval door een zadeldak lichtstraat

Met een zadeldak lichtstraat wordt er meer licht gecreëerd in de woning, veranda of serre dan een lessenaar. Dit komt omdat een zadeldak lichtstraat bestaat uit twee hellende dakschilden in een V-vorm. Deze lichtstraat haalt dus aan beide kanten meer licht naar binnen en dankzij de hellende constructie loopt het regenwater goed af. Ideaal! Daarnaast oogt de ruimte ook direct een stuk groter, ziet het er luxe uit, én zorgt het uiteraard voor een moderne look.

Een schilddak lichtstraat op plat dak

Of kies tenslotte voor een schilddak lichtstraat. Deze lichtstraat heeft als grote voordeel dat het aan alle kanten lichtinval heeft. Het verschil met het zadeldak is dat deze lichtstraat op de korte stukjes ook nog een stuk ruit heeft. Hierdoor valt er vanaf alle kanten licht in de ruimte.

Voordelen lichtstraat plaatsen

Een lichtstraat plaatsen kan in elk platte dak. Kies ervoor om de lichtstraat zelf te monteren of te laten monteren. Een lichtstraat laat uiteraard veel natuurlijk licht naar binnen, waardoor u overdag geniet van een heerlijk binnen schijnende zonnestralen en in de avond naar een prachtige sterrenhemel kan kijken. Daarnaast oogt een lichtstraat elegant en luxe, lijkt de woning, veranda of serre optisch groter en heeft een gebrek aan daglicht voor veel mensen negatieve gezondheidseffecten. Erg belangrijk om een lichtstraat in de woning te plaatsen dus! Wist u dat… een lichtstraat ook in een bedrijfspand geplaatst kan worden? Door een lichtstraat in het bedrijfspand te plaatsen, presteren de werknemers niet alleen beter, maar zorgt het er ook voor dat er een aangename werkomgeving wordt gecreëerd. Nog vragen over onze lichtstraten of over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs!

Een lichtstraat voor plat dak zelf samenstellen

Bij skylar kan een lichtstraat gemakkelijk zelf samengesteld worden? Via de handige rekenhulp op onze website kunnen gemakkelijk zelf de afmetingen, kleuren en extra’s van de lichtstraat op plat dak berekend en aangepast worden. Hierdoor realiseren wij een lichtstraat op maat en een volledig eigen product. Kies bijvoorbeeld voor ruiten in de lichtstraat. Ideaal als de voorkeur gaat naar een duurzame lichtstraat.

Stel uw lichtstraat samen

Neem gerust contact met ons op

Meer informatie over de mogelijkheden? Of weten wat op het platte dak het beste zou passen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen graag verder met de zoektocht naar de perfecte lichtstraat plat dak. Of kom langs in onze showroom! Maak in dat geval eerst even een afspraak.

Wist je dat extra daglicht door het plaatsen van een lichtstraat in een plat dak veel voordelen oplevert?

Je ruimte lijkt een stuk groter, je wint veel ruimte in de hoogte en daarbij is daglicht erg gezond. Het geeft je energie en positiviteit en zorgt voor een beter dag- en nachtritme. Bovendien is een lichtstraat ook nog eens een stijlvolle aanvulling op de woning. Skylar heeft diverse lichtstraat oplossingen voor op het platte dak. Van zadeldak tot lessenaar en van schilddak tot lessenaar tegen de gevel. Benieuwd naar de verschillen en de beste optie voor jouw woning? Ons team van specialisten staat iedere werkdag voor je klaar om je het beste lichtstraat advies te geven!

Wil jij ook een Skylar lichtstraat?

Natuurlijk!